Student (21) wordt verliefd op leraar (48) maar hun ouders accepteren de relatie niet!

Een student werd verliefd op een man die 27 jaar ouder was nadat ze elkaar online hadden ontmoet en een band had opgebouwd dankzij hun gedeelde liefde voor filosofie.

Jana Leonhard t , 21, was niet op zoek naar liefde toen ze enkele jaren geleden het YouTube- kanaal van filosofieleraar Peter Hei n rich , 48, tegenkwam.

Maar nadat ze een van zijn video’s begon te bekijken, besefte ze al snel dat ze zich tot hem aangetrokken voelde en besloot ze een e-mail te sturen.

In haar email vertelde ze hem iets over zichzelf vertelde en legde ze uit dat ze graag meer met hem over filosofie wilde praten.

Nu hebben de twee een gelukkige relatie en beweren ze dat ‘liefde geen leeftijd kent’ – niet dat hun afkeurende ouders dat zo zien.

Nadat Peter op Jana’s eerste e-mail had gereageerd, begonnen de twee elkaar drie maanden lang berichten te sturen, voordat ze overstapten op FaceTime , waar ze urenlang zouden praten.

Uiteindelijk besloten ze dat het tijd was om elkaar persoonlijk te ontmoeten, en Peter reed iets minder dan 400 kilometer van zijn huis in Frankfurt, Duitsland , om Jana te zien in december 2017.

Het was liefde op het eerste gezicht voor Jana, maar Peter aarzelde aanvankelijk vanwege hun enorme leeftijdsverschil.

Maar na twee jaar vrijblijvend daten, besloot hij uiteindelijk dat hij zijn gevoelens niet langer kon bedwingen en vroeg hij Jana om zijn vriendin te worden.

Hoewel hun ouders en vrienden de relatie aanvankelijk niet steunden, hebben ze sindsdien geleerd deze te accepteren.

Jana zei: “Ik had er nooit van gedroomd om samen te zijn met een oudere man, vooral niet toen ik 18 jaar oud was. Ik was gefocust op mijn opleiding en had geen tijd om na te denken over relaties”.

“Ik hoopte filosofie of psychologie te gaan studeren aan de universiteit, omdat ik een sterke interesse had in beide onderwerpen”.

”Daarom bracht ik het grootste deel van mijn vrije tijd door met het bekijken van educatieve video’s op YouTube, toen ik er een tegenkwam in mijn suggesties met een echt interessante titel”.

“Ik begon de video te bekijken, toen ik besefte dat ik me begon te onttrekken aan wat er werd gezegd en me concentreerde op hoe aardig de man in de video overkwam en hoe dromerig zijn stem was”. 

Jana vervolgde: “ We spraken urenlang tot diep in de nacht, waarbij we uiteindelijk voorstelden elkaar persoonlijk te ontmoeten”.

‘Ik wist dat mijn ouders het niet goed zouden vinden als ik een veel ouder iemand zou ontmoeten, dus vroeg ik hem mij in mijn geboortestad te bezoeken, ook al woonde ik bijna driehonderdvijftig kilometer bij hem vandaan”.

“We ontmoetten elkaar ongeveer vier weken na dat videogesprek en zodra hij me benaderde, zakte mijn hart. Ik voelde liefde op het eerste gezicht, en binnen een paar uur nadat we door de stad hadden gepraat en rondgelopen, kusten we elkaar”.

“Ook al werden we allebei op dat moment verliefd op elkaar, we controleerden nog steeds of we ons allebei op ons gemak voelden met de situatie en we spraken af ​​om elkaar nog een paar keer te ontmoeten om er zeker van te zijn dat het goed was”.

“Hoewel het mij niet kon schelen wat iemand anders dacht, was Peter er niet zo zeker van en het leeftijdsverschil zorgde ervoor dat hij zich onzeker voelde”.

“We bleven praten en elkaar zo nu en dan ontmoeten, maar we hielden onze liefde voor iedereen geheim, wat moeilijk was, omdat ik tegen mijn ouders moest blijven liegen over waar ik heen ging en met wie ik sprak, wat moeilijk was. voor mij.”

Nadat Jana verhuisde om naar de universiteit te gaan, begonnen zij en Peter elkaar vaker te zien, waardoor de tijd voor haar rijp was om vrienden en familie over hem te vertellen.

Ze zei: “ Hoewel mijn vrienden volledig achter mij stonden, wezen mijn ouders onze relatie volledig af”.

“Ik denk dat mijn relatie met mijn ouders de mijne heeft beschadigd, en Peter’s ouders weigeren ons samen te zien – maar we gaan de liefde niet opgeven alleen vanwege wat zij en anderen denken”. 

Jana en Peter zijn sindsdien samen een Instagram-pagina begonnen , waarmee ze hun boodschap verspreiden dat liefde geen leeftijdsgrens kent.

Scroll naar boven